DE CE Putin TREBUIE să ne devină simpatic (6.297 cuvinte, 3 imagini)


 Subject: Fw: Fwd: Fw: Fwd: Fw: Fwd: FW: UKRAINA - a dat de greu ......
Ce ziceti ? Nu-i asa ca Putin poate deveni simpatic ?
> 
> 
> --- În data de V, 6.3.15, Dan Florescu <florescudan55@yahoo.com> a scris:
> 
>> De la: Dan Florescu <florescudan55@yahoo.com>
>> Subiect: Fw: Fwd: Fw: Fwd: Fw: Fwd: FW: UKRAINA - a dat de greu ......
Ce ziceti ? Nu-i asa ca Putin poate deveni simpatic ?

     Deja ”titlul” spune multe, ba chiar aproape tot — Putin nu POATE, ci TREBUIE să NE devină simpatic.

>> Către:
>> Data: Vineri, 6 Martie 2015, 16:05
>> 
>> 
>>        On
>> Friday, March 6, 2015
>> 
>> 
>> Cititi pana la capat. (imperativ, din partea expeditorului)
>> 
>> Concluzie: cand urci pe scara vieții, sa saluți pe toata lumea, ca atunci cand o sa cobori sa aiba cine sa te salute

    ??? – ce vrea să spună filosofia asta de gang ?
>> 
>> 
>> Câteva motive ca sa nu-i plângem in hohote pe ucraineni :

    ”Cîteva”, adică doar vreo 40 — şi ”mai urmează”.
>> 
>> 
>> 1. In 1918 au dorit anexarea Basarabiei si doar prezenta militara a românilor a forțat retragerea acestei cereri;

    Minciună ordinară – pentru Basarabia ne-am încontrat direct cu Lenin şi Troţki prin trimisul lor special la Odessa Christian Rakovski; cu Ucraina am avut conflicte în legătură cu nordul Bucovinei unde, din păcate, în cei aproape 200 de ani de stăpînire austriacă, românii deveniseră minoritari doar prin jocul natalităţii şi al migraţiei interne. Oricum, în 1918, Ucraina şi România (înfrîntă) erau un fel de protectorate germane (cam în genul Canadei faţă de Anglia) şi primisem aprobarea din partea nemţilor să ocupăm Basarabia. Mai mult, în timp ce noi eram totuşi un stat cu rege şi guvern, Ucraina reprezenta un fel de fantomă resuscitată, fără cap, mijloc şi coadă. Greu de crezut că Germania ar fi acceptat un război între două din ”coloniile” sale.
>> 
>> 
>> 2. în 1945 au dorit anexarea Basarabiei si doar presiunea lui Stalin a forțat eliminarea acestei  pretenții;

    Prea gogonată: adică Stalin re-alipeşte Basarabia la URSS, dar n-o dă Ucrainei PE TOATĂ – doar judeţele din sud. Adică papaşa, ”complet dezinteresat”, îi proteja pe basarabeni de poftele ucrainienilor. Drăgălaşul de el !  
>> 
>> 
>> 3. în 1992 au participat cu trupe la războiul de pe Nistru, alături de trupele ruse împotriva celor românești, pentru a desprinde regiunea transnistreana, pe care si-o doreau atât de mult pentru ei;

    Normal, doar era încă înfeudată Rusiei, iar aceasta a excelat întotdeauna în ştergerea la fund cu mîna altora – vezi moldovenii ucişi în Afghanistan (şi nu numai ei).
>> 
>> 
>> 4. Din 1992 până în prezent au fost parte activa din formatul de negociere pentru regiunea  transnistreana;

    Parte activă din formatul de... – ciudată sintaxă (or fi defecţiuni la traducerea din ruseşte, sau rezultatul ”excelentului” învăţămînt din epoca Dej-Ceauşescu  ?). În rest foarte greu de verificat.
>> 
>> 
>> 5.  În mod permanent au susținut poziția Rusiei si au făcut tot ceea ce este posibil ca negocierile sa fie formale si sa eșueze;

    Firesc, atîta vreme cît era condusă de lacheii Moscovei – ultimul pe listă Ianukovici.
>> 
>> 
>> 6.  Cea mai mare parte a mafiei ce a condus Republica Moldova după 1991 este reprezentata de ucraineni si nu de ruși; aceștia aveau rolul clar dat de la Kiev ca Republica  Moldova sa eșueze pe toate planurile; cei care au condus regiunea transnistreana, care promovează separatismul la Bălti, Cahul si Gagauzia sunt ucraineni si nu ruși; ucrainenii au dus o politica de distrugere a identității românești din teritoriile ocupate, mai dura chiar decât Stalin în restul imperiului;

    Afirmaţii neverificabile, plus încă o ”îndulcire” a imaginii lui Stalin.
>> 
>> 
>> 7. in mod arbitrar, Ucraina deține următoarele teritorii românești: patru cincimi din Maramureșul istoric (ținuturile Apsei de Sus si de Jos, Barjavei, Izvoarele Tisei), nordul Bucovinei istorice, Bugeacul (Ismail, Cetatea Alba), Insula Șerpilor, cu toate dăruite lor de foștii sovietici.

    Repetitio est mater studiorum – iarăşi ni se îndeasă în epiglota naţionalistă  Maramureşul ”istoric”, Bucovina ”istorică”, sudul Basarabiei, dăruite de sovietici (NU de ruşi, NU de Stalin). Printre altele Insula Şerpilor a fost făcută ca-cadou URSS (fără vreo solicitare din partea acesteia) de către însuşi tovarăşul Ghiţă Dej, ROMÂN NEAOŞ.
>> 
>> 
>> 8.  timp ce câțiva ani ne-am certat pe la Haga, iar acum ei sunt foarte suparăți pe noi pentru pierderea platformei continentale;

    Inverificabil – CINE anume e supărat ? TOT poporul, numai jumătate, numai 10% ? Ianukovici, Timoşenko (Iulia), Poroşenko, desfiguratul Iuşcenko ?
>> 
>> 
>> 9.  una din problemele principale ce sta în calea reunirii celor doua state românești este tocmai Ucraina, ce manifesta o opoziție mai mare chiar decât Rusia;

    ...mai mare chiar decît Rusia – inverificabil. Cît despre unire – vezi pct.36
>> 
>> 
>> 10. ea vede în aceasta reunire eventuale pretenții teritoriale ale tarii noastre asupra teritoriului  ucrainean;

    Inverificabil. Ea vede, altă sintaxă ciudată – probabil că pct.9 şi 10 formau o singură frază, dar Dl. Dan Florescu a primit o ”sarcină urgentă” şi a rasolit ”tema de casă”.
>> 
>> 
>> 11. prima măsura luata de "europeniștii ucraineni" a fost aceea de a interzice limbile regionale, inclusiv limba româna

    Exact unde, cum, cînd – adică concret, toarşu´ Florescu, concret şi cu date precise. Mai ales că ceva de genul ăsta s-a petrecut prin anii ´90, adică pe vremea cînd Ucraina era pro-rusă (în nici un caz n-a fost vorba de vreo interdicţie completă). Pe baza unor amintiri vagi se mai bagă o strîmbă veninoasă (Poroşenko ştie vorbi româneşte – da, dar tot el a interzis-o ?!?!?!).
>> 
>> 
>> 12. Crimeea nu a aparținut niciodată Ucrainei, iar ucrainenii sunt minoritari acolo; ea a fost dăruita în semn de prietenie de către Nikita Hrușciov în perioada sovietica, un gest mai mult formal si niciodată efectiv;

    ”Aproape” adevărat, cu excepţia ”prieteniei” lui Hruşciov care, în vremea lui Stalin, şi-a belit ”amicii” ucraineni dincolo de tot ce reuşiseră diverşi alţi prim-secretari bolşevici, ruşi sau evrei. CE relevanţă are, din punctul de vedere al dreptului internaţional, jocul de cuvinte formal-efectiv ?
>> 
>> 
>> 13. În Crimeea prezenta ucraineana era mai mult formala. Putin vrea de fapt înapoi ceea ce îi aparține, adică bunurile pe care le avea înainte de căsătorie. Cererea Rusiei este una normala (din perspectiva dreptului istoric si nu cel internațional) din moment ce aceasta era un inel de nunta;

    Abureală de cîrciumă — iar îi tragem cu dreptul istoric versus cel internaţional, ba chiar alunecăm spre zone indefinisabile precum nunta unor ţări. În acest caz, conform dreptului istoric, Transilvania (şi Croaţia, şi Slovacia) ar trebui să aparţină Ungariei, fără nici un dubiu. Pînă la urmă CARE drept îl respectă Rusia: pe cel istoric, pe cel internaţional, sau pe ambele (adică niciunul) ?
>> 
>> 
>> 14. Sper ca nu ați uitat cazurile Canalul Bastroe si nava Rostok.

    N-am uitat, dar TOŢI ŞTIAM pe atunci că Ucraina era sovieto-rusă. Din nou greşeli de ortografie; despre diacritice nici nu mai are rost să vorbim – ba sînt, ba nu sînt.
>> 
>> 
>> UCRAINA nazista


    Aşaa ! Terminatărăm de ”gîghilit” (expresie literară, vezi-l pe Marius Chicoş Rostogan) naţionalismul valah, trecem la scena mondială. Cuvîntul cheie (adică tag): FASCISM. Pe lîngă dictatorii Franco, Mussolini, Horthy, Antonescu, Quisling, Mannerheim şi Petain, TOŢI dúşmanii Uniunii Sovietice au fost faccişti-faşistî (фашисты) în diverse grade, inclusiv USA, Anglia, Vaticanul, Cian-Kai-Şi, Iuliu Maniu, militarii români de pe Frontul de Est, patronii, chiaburii, etc. Dacă nu ştiaţi, e cazul să aflaţi; dacă aţi uitat, e momentul să vă amintiţi. Pentru nemţi s-a folosit expresia de-a dreptul ”atomică” fascişti & nazişti. După ce Hitler şi acoliţii lui dispăruseră, frecvenţa sintagmei a scăzut (fără să se renunţe la ea), adăugîndu-i-se revanşarzii vest-germani. Avem un cancelar democrat-creştin (Adenauer), fără nici o umbră de colaborare nazistă în spate ? No problem: ESTE fascist ŞI revanşard – un nou Hitler. Nu mă credeţi ? Poftiţi un desen de Herluf Bidstrup (danez stipendiat de Moscova pe faţă) ce a apărut şi la noi în Almanahul Turistic ONT din 1962 (chiar cu mai multe scene).


    Aşadar Ucraina, amestecată zdravăn, prin forţa lucrurilor, în trecutul sumbru al Rusiei-URSS, nu are scăpare:  VA FI spurcată şi ea. De ce n-a păţit-o înainte de Maidan, ar trebui să fie lesne de înţeles.

   Detaliu: începînd cu acest punct, grăbitul ”patriot” Florescu uită să numeroteze paragrafele, aşa că cifrele au fost adăugate de comentator.    

>> 
>> 
>> 15. Documentele declasificate recent de către Rusia la cererea reprezentanților  Consiliului Popoarelor Rusiei (Consiliul Federației Rusiei) au început sa apară deja pe situl Ministerului Apărării al Federației Ruse. Președintele Putin a ordonat Arhivelor Ruse de Război sa ridice secretul de stat impus asupra lor de pe vremea lui Stalin.

    Cam aşa merge democraţia la Rossia: parlamentul mîrîie ceva, însă doar  Putin e cel ce decide executarea sau ne-executarea (după bătătura de la piciorul stîng sau drept).

    În altă ordine de idei: în ce limbaj Duma se numeşte Consiliului Popoarelor Rusiei — cel comun, sau cel al nostalgicilor stalinişti ? Sau e vorba de un alt organism ? Tov. Florescu, vă rugăm mai clar. În fine, DE CE abia ACUM se declasifică ANUMITE informaţii ? Mai sînt şi ALTELE sub obroc ? Sub ce justificare ? CE conţin ele ?
>> 
>> 
>> 16. Documentele descriu crimele si atrocitățile săvârșite de către naționaliștii ucraineni în timpul celui de-al Doilea Război Mondial cu sprijinul larg al populației ucrainene si sunt înfricoșătoare în adevăratul înțeles al cuvântului. Ele arata un naționalism ucrainian cu adevărat subuman, plin de o ferocitate si o ura bestiala fata de tot ce înseamnă ”altceva” decât ucrainian.

    Practic punctele 15, 16 şi 17 sînt un fel de literatură introductivă. Repetăm întrebarea: DE CE abia acum, mai ales dacă e vorba de crime monstruoase ? Cîte decenii (secole) ordinele ”tătucăi popoarelor” (Stalin) rămîn în vigoare ?
>> 
>> 
>> 17. În comparație cu Ucraina, Germania nazista a fost un stat de drept. Pe lângă ucrainianul Stepan Bandera, Hitler a fost un copil naiv. Daca Hitler urmarea doar exterminarea evreilor, tiganilor si handicapatilor, ucrainenii exterminarea tuturor naționalităților conlocuitoare, în primul rând exterminarea rușilor. Si nu oricum, ci în chinuri cât mai cumplite.

    ”Romanul” continuă. Bandera ”a fost” TOŢI ucrainienii ? Hitler ”a fost” TOŢI germanii ?
>> 
>> 
>> 18. Documentele despre atrocitățile săvârșite de ucraineni în timpul celui de-al Doilea Război Mondial au fost închise de Stalin care a impus secretul de stat asupra lor de teama ca nu cumva rușii sa se revolte aflând conținutul lor si sa ceara exterminarea întregului popor ucrainian, fapt care ar fi dus la un cutremur în interiorul URSS.

    Cine crede sincer în posibilitatea vreunei revolte a ruşilor – orice revoltă, din orice motiv – pe vremea lui Koba Soso Stalin, nu-i de pe planeta Pămînt. Aşadar ”maestrul” Florescu ori e marţian, ori minte. Tertium non datur !
>> 
>> 
>> 19. De fapt încă din 1944 mareșalii ruși i-au cerut lui Stalin formarea unui tribunal militar care sa-i judece pe criminalii ucraineni vinovați de genocid si sa-i execute. Ei l-au atenționat pe Stalin ca ucrainenii erau un popor criminal care indiferent ce vremuri ar fi trăit si sub ce regimuri, nu puteau trai fără sa ucidă. Stalin, ca marxist-leninist nu a fost de acord cu o astfel de teorie si a refuzat sa ia masuri punitive de amploare împotriva ucrainenilor, mulțumindu-se sa aprobe doar cercetarea criminalilor ucraineni cu adevărat odioși, care au fost judecați si spânzurați.

    Cel puţin doi mareşali sovietici erau ucrainieni (Semion Timoşenko şi Rodion Malinovski), iar Konstantin Rokossovski polonez sadea. Chestiunea cu ucrainienii popor criminal era doar o TEORIE (ne-marxist-leninistă) ?

    Altă fractură logică: existau criminali vinovaţi de genocid, unii cu adevărat odioşi, alţii mai puţin odioşi ?  
>> 
>> 
>> 20. După moartea lui Stalin, Partidul Comunist al Uniunii Sovietice si Hrușciov au menținut regimul de documente secrete asupra arhivelor de război de teama ca Israelul sa nu ceara URSS-ului despăgubiri pentru genocidul ucrainian. Pe atunci Ucraina făcea parte din URSS si responsabilitatea pentru eventuale despăgubiri cerute de Israel ar fi căzut în sarcina Moscovei care, firește, nu voia sa plătească Israelului 300 de miliarde de dolari pentru crime pe care nu le săvârșiseră rușii.

    I-auzi ţaţo ! Cică evreii nu ştiau nimica-nimicuţa despre ”micile” genociduri petrecute în spaţiul (ex) sovietic. De la Auschwitz scăpat-au o grămadă de martori, din GULAG şi mai mulţi, numai din mîna ucrainienilor n-a scăpat NIMENI care să povestească. În schimb în arhivele sovietice zac (zăceau) mormane de documente incriminatoare, pe care teribilul aparat stalinisto-hruşciovisto-terorist (împănat cu evrei) le-a ascuns perfect. Eu cred că tocmai pe ”funcţionarii ăştia” trădători de neam ar trebui să-i depisteze-urmărească cu prioritate  statul  Israel şi, cînd îi va găsi, să-i pună la stîlpul infamiei în rînd cu naziştii. Inclusiv pe ceacea Stalin, pe grăsuţul Nikita & ÎNTREG Biroul Politic al Comitetului Central din toate timpurile. Iar lui Putin (şi ”Comitetului SĂU Central”) să-i ridice statuie lîngă Institutul Yad Vashem (secţia Drepţi între popoare Hasid Umot HaOlam) ca prinos de recunoştinţă pentru dezvăluirile despre care ne luminează Dan Florescu. Parcă-l văd pe ”drept”-musculosul Putin în ţoale de camuflaj, bombîndu-şi pectoralii sub un tricou cu inscripția חסיד אומות העולם (Hasid Umot HaOlam) în timp ce scarpină sub bărbiţă o femelă de tigru siberian (care-i toarce drăgăstos la ureche extrase din Talmud). Uite, asta i-a lipsit lu´ cretinul ăla de Rambo ca să fie un bărbat adevărat.
>> 
>> 
>> 21. Astăzi, însă, Ucraina este un stat independent si poporul ucrainian poate sa-si asume responsabilitatea propriului trecut. Dar astăzi trecutul este falsificat pe scara larga, așa ca președintele Putin a  ordonat Ministerului Apărării al Rusiei sa ridice secretul de stat de pe documentele privind genocidul ucrainian. Documentele sunt terifiante si arata ca Ucraina anilor 1940-1945 a fost mai nazista decât Germania nazista si mai odioasa si mai fanatica decât SS-ul german si decât Gestapoul.

    O adresă de internet, ceva acolo, să putem citi şi noi ”preţioasele tăbliţe de lut” deconspirate prin graţia şi voinţa lui Putinică ? Fie ele şi în ruseşte, că doar mai sîntem destui în viaţă care ”studiarăm” limba lui Lenin 8 (opt) ani la rînd.
>> 
>> 
>> 22. Armata Ucraineană avea regimente întregi de calai care se ocupau numai cu uciderea la ordin a populației civile de alte naționalități. Se exterminau sate si orașe întregi de ruși. Voluntarii erau extremiști de dreapta si cruzimea lor era înfricoșătoare. Când prindeau ruși ori evrei îi schingiuiau înainte de ai omorî. Asta în numele apărării Ucrainei. Cele mai multe atrocități au fost comise de naziștii ucraineni în Ucraina de Sud-Est (Donețk, Lugansk, Harkov etc). Adică taman în locurile unde astăzi actuala Armata Ucraineană trage cu tunurile în satele si orașele  rușilor, așa cum făcea în anii 1941-1943.

     Taman la aman ! Armata Ucraineană – 1940-1945 sau 1941-1943 ? – does it matter ?  CE armată naţională putea să existe sub pumnul de fier al URSS sau al ocupaţiei germane ?

    Da, au fost mulţi voluntari ucrainieni în Wehrmacht: li se spunea hiwi (hilfswillige). Dar nu numai ei, ci şi bieloruşi, cazaci (de la Don sau Kuban), tătari, calmîci şi mai ştiu eu ce alte etnii. O lungă perioadă de timp numărul lor se cifra la 800.000 (opt sute de mii) de oameni. US Army a găsit vreo cîţiva şi în Normandia, la Zidul Atlanticului. Nemaiauzit şi nemaipomenit: NICIODATĂ în istorie nu s-au mai constatat asemenea trădări masive ale ţării de origine. DE CE? Fiindcă ”drăgălaşul” Stalin şi-a ”genocidat” poporul (popoarele) încă din timp de pace, cum n-au făcut-o nici măcar teribilii Ginghis-Han & Tamerlan la un loc. Că trupele exterminatoare NKVD erau compuse din ruşi, ucrainieni sau tadjici nu are nici o relevanţă – ordinele veneau de la Kremlin. Şi atunci CEILALŢI OAMENI (ruşi, ucrainieni, kazahi) care nu fuseseră racolaţi de mafia ”oficială”, s-au aruncat în braţele germanilor (ca să scape sau să se răzbune).

    Din lac în puţ: cretinii de Hitler, Himmler şi alţi politruci nazişti i-au dispreţuit ca sub-oameni şi, drept consecinţă, i-au înhămat la sarcini sub-umane. Pentru a te şterge la fund cu mîna altuia nu-i nevoie de nici o scînteie de geniu. Astfel nemţii au fost foarte fericiţi să-i folosească (şi) pe ucrainieni la ”genocidarea” evreilor, partizanilor, populaţiei civile care-i sprijinea, şi în oricare alte operaţiuni ”murdare”. Dar a spune că iniţiativa le-a aparţinut ucrainienilor sfidează orice logică: cine poate crede că super-organizaţii teutoni ar fi dat frîu liber unei întregi ARMATE să radă pe cine vrea ea, cînd vrea ea ?

    Cum ”cine” ? Simplu: CEI ce  ASTĂZI au interese geostrategice exact în zonele despre care ”documentele” îngropate de Stalin-Hruşciov ne învîrt după deget Războiul Mondial Nr. 2. Ori maxima densitate a populaţiei israelite NU se afla nici în preajma Doneţk-ului, nici a Lugansk-ului, nici a Harkov-ului. Da, au fost mulţi ucrainieni paznici de lagăre germane (situate mult mai la vest chiar şi decît Mariupol sau Odessa). Da, printre ei s-au găsit destui sociopaţi care să tortureze deţinuţi (voluntar sau sub presiune). Dar şi mulţi oameni obişnuiţi, exasperaţi de persecuţiile criminale suferite din partea aparatului represiv bolşevic (perceput ca majoritar ruso-evreiesc) şi care s-au limitat la executarea mecanică a unor sarcini neplăcute, dar departe de crima organizată. Atunci cînd roata s-a întors, au întins-o la dracu´-n praznic (America de Nord şi de Sud).

    ”Prevăzători”, cekiştii au avut ”grijă” şi de ei: conform unor studii FBI din 1985 se pare că KGB-ul a ”fabricat” numeroase acte de identitate naziste pe numele unor foşti cetăţeni sovietici refugiaţi dincolo de ocean. Nu-i credeţi pe americani ? Aveţi tot dreptul la dubii, ca orice persoană gînditoare. În acest caz singura mea întrebare ar fi: DE CE judecaţi cu două balanţe ? DE CE ar fi mai verosimil Putin decît USA ? DE CE înghiţiţi prezenta însăilare ultra-grosolană, evident dirijată în favoarea Rusiei, şi respingeţi oripilaţi un raport FBI ? Fiindcă ecuaţia e simplă: DA, în politică se minte peste tot; dar CINE a minţit mai mult şi mai mult în ultima sută de ani ?  Faceţi un bilanţ (cinstit) !        
>> 
>> 
>> 23. Opinia publica  indusa azi în eroare de o propaganda mincinoasa nu știe ca rușii din Republica Populara Donețk si Republica Populara Lugansk si-au declarat independenta în acest an si cer ajutorul Rusiei tocmai de teama ca evenimentele din 1941-1945 sa nu se repete si rușii sa fie exterminați de ucraineni.

    De unde naiba să cunoască opinia publică ce s-a întîmplat cu ucrainienii şi ruşii între 1941 şi 1945 dacă desecretizarea documentelor abia a început ?
>> 
>> 
>> 24. Fasciștii ucraineni au ucis în anii 1941-1943 un număr de 5 200 000 (cinci milioane doua sute de mii) de civili din Ucraina (naționalități conlocuitoare, mare parte din ei de etnie rusa) si au omorât aproape 900 000 (noua sute de mii) de evrei. Numărul polonezilor uciși a fost de 200 000 (doua sute de mii). Au fost executați peste 400 000 (patru sute de mii) de militari sovietici care fuseseră luați prizonieri de germani sau se predaseră. În acest fel omorurile săvârșite de bandele naționaliste ucrainene întrec cu mult numărul victimelor  nazismului german si plasează Ucraina pe locul I între statele  naziste.

    Cifrele astea, aruncate pe masa de joc a pokerului propagandistic mondial, au o credibilitate extrem de scăzută, cel puţin din următoarele motive:
        Dacă provin din faimoasele documente băgate la beci de Stalin şi Hruşciov, CINE ne garantează că respectivele hîrţoage conţin adevărul şi numai adevărul ? Cînd ştim cu cîtă insistenţă URSS a deformat chiar şi istoria binecunoscută de toată lumea, cum am putea avea încredere în nişte dosare întocmite pe vremea lui Djugaşvili-cel-mustăcios-şi-nemilos ?
        5.200.000 victime ale epurărilor etnice în Ucraina este un număr suspect de bine potrivit cu intervalul 3-6 milioane de ucrainieni morţi de foame prin holodomor – colectivizarea criminală a tătucăi (marea imprecizie derivă tocmai din evitarea conştientă a înregistrărilor). Adică luăm milioanele holodomorului, le întoarcem pe dos ca pe un ciorap împuţit, şi apoi îl aruncăm în obrazul Ucrainei.
        CARE ”stat nazist” ? Reichskommissariat Ukraine era ”stat” între 1941 şi 1943? Sau se insinuează că actualul stat Ucraina este răspunzător pentru tot ce s-a petrecut pe teritoriul ei în ultimii 100, 200, 300 de ani, deşi era complet integrat în Rusia ? Frumoasă manevră, avînd în vedere că regimul Putin nu consimte absolut deloc să-şi asume orice fel de responsabilitate cu privire la actele defunctului URSS, ba chiar şi ale Rusiei ţariste. Logică de fier — să plîngi după Uniunea Sovietică şi simultan să te lepezi de ea ! 
        Dacă toţi istoricii sînt de acord că numărul victimelor holodomorului  este foarte greu de estimat din cauza lipsei de documente, CUM au putut ruşii măsura cu atîta precizie cadavrele dintr-un teritoriu sub ocupaţie străină ?
        La urma-urmelor, cîţi evrei au murit în al Doilea Război Mondial ? Se ştia de 6 milioane, acum mai apare încă aproape un milion – chiar atît de imbecile au fost TOATE organizaţiile ce inventariază holocaustul încît le-a scăpat un ditamai 10 de suflete ? Sau victimele ce pînă acum fuseseră aruncate în cîrca germanilor au fost transferate la ucrainieni ? În cazul ăsta despăgubirile către Israel SÎNT deja plătite.      
>> 
>> 
>> 25. Cuprinși de fanatism si de admirația pentru Hitler, aproape trei milioane de bărbați ucraineni în putere au cerut sa plece în Al Treilea Reich ca sa muncească voluntar pentru nemți în fabricile si pe ogoarele nemților, numai ca Armata Germana sa poată extermina tot poporul rus.

     Trei milioane ? Iarăşi cifre tiribombistice extrase din ”desecretizările” putiniste ? Parcă toţi ştiam (din propaganda sovietelor) că nemţii au deportat la muncă în Marele Reich pe cine au vrut şi cînd au vrut. Deci, au dat în scris cele trei milioane motivele exacte pentru care s-au dus la Jărmania ?
>> 
>> 
>> 26. La 30 iunie 1941 batalionul fascist Lvov sub comanda lui R. Sukovici a executat cu glonț în ceafa  trei mii de polonezi ucraineni, inclusiv trei oameni de știința cunoscuți pe plan mondial. În zilele care au urmat batalionul a mai executat un grup de șapte mii de ruși compus din femei, bătrâni si copii. În timp ce femeile si copii erau executați prin tăierea gâtului cu cuțitele, în curtea ”Catedralei Metropolitane Sfântul Andrei” mitropolitul catolic ucrainian ținea un serviciu divin de mulțumire rugându-se pentru ”victoria armatei sfinte a lui Adolf Hitler”.

    Începe atacul împotriva catolicilor (ar fi fost de mirare să lipsească).

    Dacă chiar au fost ”celebrităţi mondiale”, DE CE nu ni se dezvăluie numele acelor oamenii de ştiinţă ?
>> 
>> 
>> 27. Biserica Catolica Ucraineană a binecuvântat toate crimele si masacrele diviziei naziste ucrainene ”Galicina”. Aceasta a comis în septembrie 1941 masacrul si genocidul de la Babi Yar, o râpa din apropierea  Kievului. Aici au fost aduși în septembrie 1941 peste 50 000 (cincizeci de mii) de evrei din clasa de mijloc, trei mii de tigani si circa 40 000 (patruzeci de mii) de civili ruși (mare parte femei si fete)  pe care SS-iștii ucraineni i-au dezbrăcat la pielea goala apoi au început sa violeze femeile si fetele neținând cont ca parintii si rudele lor erau de fata. După violuri s-au dedat la scene de coșmar. Rusoaicelor si evreicelor le tăiau sânii si le presărau sare pe râni, iar pe bărbați îi castrau pe viu. Unora
dintre prizonieri li se tăiau brațele care apoi erau fripte pe grătar.

    Biserica Catolică Ucraineană ? Poate Biserica GRECO-catolică Ucraineană. Cine cunoaşte minimal disciplina ierarhică a Romei se va îndoi foarte tare că acel mitropolit, dacă chiar a făcut ce ni se spune, a avut acceptul superiorilor. Sau, acţionînd de capul lui, nu a fost ulterior drastic sancţionat. Despre victimele propriu-zise de la Babi Yar: dacă nu ne limităm la palavrele lui Dan Florescu şi consultăm alte surse, avem în faţă un exemplu relevant cu privire la transferul cadavrelor (şi al vinovăţiei) de la SS (combinat cu poliţia locală) la ucrainieni 100%. Detaliile sînt, ca de obicei, inverificabile.  
>> 
>> 
>> 28. Atrocitățile au atins o asemenea culme abominabila ca soldații germani, revoltați, au refuzat sa mai participe la masacru si s-au retras, lăsându-i-i pe călăii ucraineni sa duca la capăt genocidul. Prizonierii au fost omorâți la modul cel mai bestial cu arme de foc descărcate în gât sau stomac (ca sa moara în chinuri) sau loviți în cap cu topoarele ori cu sapele. După terminarea masacrului trupurile au fost  aruncate în râpa si râpa acoperita cu pământ.

    Amănunte inverificabile. Se amestecă adevăruri cu informaţii vagi: soldaţi germani sau Einsatzgruppen SS ? Diferenţa e capitală.
>> 
>> 
>> 29. Batalionul  de masacru condus de fascistul ucrainian Vojnovski a omorât 350 000 (trei sute cincizeci de mii) de ruși în marea majoritate femei si copii si peste 160 000 (o suta șaizeci de mii) de evrei. La aceste omoruri au dat o mâna de ajutor țăranii ucraineni fasciști si muncitorii ucraineni fasciști care aveau o ura atât de mare fata de evrei si ruși încât s-au dedat la acte de canibalism. Pentru faptele lor ei au primit medalii si ranguri naziste iar Vojnovski a primit gradul de maior în Armata Germana.

    Oho ! Un batalion, adică maximum 800 de oameni, a lichidat 350.000 + 160.000 = 510.000 de fiinţe umane. Juma´ de milion ! Asta eficienţă: Auschwitz, cu toată organizarea lui industrială, abia a reuşit să sară de milion în  patru ani. La ce le mai trebuiau nemţilor atîtea complicaţii (camere de gazare & incineratoare) cînd îl aveau pe Vojnovski la îndemînă ?

    Încep să curgă fluvii de faşistî.
>> 
>> 
>> <A-DESECRETIZARE-3.jpg>
>> 
>> 
>> 30. Ucrainianul  Sutnevici care ucisese si el circa trei mii de evrei a primit doar gradul de căpitan în Armata Germana.
>> 
>> 
>> 31. În satele Lipniki, Certozi, Mikulici, Vladimir, bandele de ucraineni ucideau copii rușilor si polonezilor luându-i de picioare, învârtindu-i si dându-i cu capetele de pereți. Daca erau prea mulți copii, aceștia erau aruncați de vii în fântâni si părinții erau aruncați după ei, apoi fântânile acoperite cu pământ. Au fost ucise în acest fel numai într-un singur județ 15 000 (cincisprezece mii) de persoane.

    Credem sau nu credem informaţiile ”desecretizate” de Putin ? Zice-se că şi Irod a ucis toţi pruncii din Iudeea — ne-o spune însăşi Biblia, o carte foarte serioasă. Şi totuşi nu-i adevărat.
>> 
>> 
>> 32. Ura ucrainenilor împotriva rușilor si a evreilor era așa de mare încât daca o fata ucraineană se căsătorise cu un evreu sau cu un rus, atunci tatăl sau fratele ei o violau. Zeci de tinere nesuportând o astfel de umilință au alergat si s-au înecat în Nistru. Cele care nu se sinucideau erau prinse si spintecate de cei care le violaseră (adică de tații si frații lor) în felul următor: li se baga vârful cuțitului în vagin si erau spintecate de jos în sus.

    De ce nu şi-n Tisa ? (De la Nistru pîn´ la Tisa...). Poate că delirantul nostru com/-/patriot a vrut să spună ”Nipru”, dar, tot transcriind documentele putiniene, îi ”ostenise” bulbul rahidian. Alt punct neclar: violatele ucrainence se sinucideau de ruşine sau de frica unei morţi mult mai groaznice decît înecul? De ce ”răzbunătorii” taţi şi fraţi nu le masacraseră imediat ? După sex aveau chef şi de alergătură ? Totuşi, regresînd de la milioane la cîteva zeci, intrăm în sfera verosimilului (asasini maniaci gata să omoare sub orice pretext se găsesc peste tot). Însă asta nu e suficient pentru a garanta adevărul afirmaţiilor de mai sus.  
>> 
>> 
>> 33. Toate aceste lucruri se petreceau în anii 1941-1945 în Ucraina Socialista. Adică în mijlocul unui popor care deși trăise 20 de ani în ideea prieteniei între popoare promovata de socialism, a uitat într-o noapte toate aceste idei si a devenit la fel de primitiv si sălbatic precum oamenii cavernelor.

    Aşa cum spuneam la pct.12 şi 24 ideea de prietenie rusească s-a concretizat prin masacrele rusului Hruşciov. Iar ucrainenii n-au uitat nimic.
>> 
>> 
>> 34. Astăzi, după 20 de ani de existenta sub deviza valorilor europene si în spiritul european al promovării minorităților naționale, pe care ei singuri le clamează, ucrainenii si-au reluat marșurile naziste pe străzile din Kiev, se mândresc cu genocidul săvârșit asupra evreilor, polonezilor si rușilor, iar Armata Ucraineană trage cu tunurile în blocurile de locuințe, în școlile si spitalele din orașele rusești din sud-estul Ucrainei.

    Desigur. O grămadă de ”valori europene” implementate de foşti politruci sovietici.  Iar etnicii ruşi, în loc să riposteze, trag în avioane civile. Sau, poate, ca nişte răcani neinstruiţi ce sînt, nu ştiu să ochească.>> 
>> 
>> 35. Este  limpede ca indiferent sub ce deviza ar trai poporul ucrainian, nazismul si fascismul nu pot fi eradicate din Ucraina. Este interesant sa vezi ca român, ca întreaga noastră clasa politica si toți conducătorii noștri fraternizează azi cu clasa politica ucraineana fără sa vadă ca Ucraina tine azi între granițele ei teritorii  românești care  totalizează încă o Republica Moldova  pe care ea, Ucraina o ocupa în mod nejustificat si cu binecuvântarea politicienilor din București, aserviți Occidentului.

    Iarăşi logica papaşei, ba chiar şi expresiile lui:

        este limpede ─ CE-i limpede în toată poliloghia de mai sus ?
        nazismul, fascismul ─ vezi comentariul de la UCRAINA nazistă.
        teritorii româneşti răpite, clasa politică aservită Occidentului, etc. ─ înapoi la shit –ul naţionalist (punctele 1-14).
>> 
>> 
>> 36. Oare de ce nu sufla politicienii noștri români nici o vorbulița despre acest teritoriu?

    Întrebare-întrebătoare: CINE ar fi ÎNCÎNTAT ca România să-şi alipească nişte teritorii mişunînd de rusofoni declaraţi (sau ”sub acoperire”), şi de ne-rusofoni imbecilizaţi în urma ocupaţiei sovietice ?  Nu avem destui traco-daci idioţi care votează cu găleata de plastic ? Nu-s destul de ”limpezi” zvîrcolelile Republicii Moldova sub asaltul mînăriilor lui Voronin & găştii lui, susţinute de coloniştii ruşi injectaţi încă din 1945 ?
>> 
>> 
>> 37. În al treilea rând, citind aceste documente nu trebuie sa crezi ca Israelul nu va cere Ucrainei despăgubiri pentru crime si genocid. În mod normal, aceste despăgubiri ar trebui sa ajungă la circa 200 de miliarde de euro. Israelul va cere aceste despăgubiri, dar așteaptă ca apele sa se limpezească în Ucraina. Adică sa vadă cine va rămâne între granițele Ucrainei.

    ”Al treilea rînd” ? Unde-s primele două ? CE documente să citim ?

    În acest loc se emite o gravă jignire la adresa evreilor: adică ei ŞTIU tot ce trebuie ştiut despre genocidul ucrainean (le-o fi vîrît Putin sub nas papirusurile desecretizate, sau faimosul Mossad are agenţi infiltraţi prin closetele Kremlinului?) Dar TAC. Aşteaptă (cuminţi) să vază ce, cum. Abia după ”limpezirea apelor” vor declanşa artileria grea. Cine are un minim habar despre propagandă şi publicitatea (comercială) nu va crede o iotă. E drept că foştii noştri politruci-securişti sînt mult mai proşti decît israelienii.   
>> 
>> 
>> 38. Deocamdată, numai Crimeea, Donețk si Lugansk si-au declarat independenta si au devenit republici ruse libere. Acestea nu se considera parte a statului ucrainian si, evident, nu vor plăti despăgubiri.

    ”Republică rusă liberă” ? Trei cuvinte, trei minciuni. Cum spunea Boris Souvarine în 1939 despre URSS (Uniunea Republicilor Socialiste Sovieticeremember, utecişti ai anilor ´50, ´60 ?) ─ ”patru cuvinte, patru minciuni”. Nici un progres.

    Insistenţa asupra despăgubirilor ridică o întrebare: email-ul ăsta e adresat românilor sau israelienilor ? Sau există un document mai vast, din care clonele lui Putin au compilat, fiecare după mintea şi priceperea lor ? Sînt sigur că cele evreieşti au lucrat mult mai ”dăştept”.  Deh, noi cu ciobănia-ţărănia !
>> 
>> 
>> 38. Deocamdată, numai Crimeea, Donețk si Lugansk si-au declarat independenta si au devenit republici ruse libere. Acestea nu se considera parte a statului ucrainian si, evident, nu vor plăti despăgubiri.

    ”Republică rusă liberă” ? Trei cuvinte, trei minciuni. Cum spunea Boris Souvarine în 1939 despre URSS (Uniunea Republicilor Socialiste Sovieticeremember, utecişti ai anilor ´50, ´60 ?) ─ ”patru cuvinte, patru minciuni”. Nici un progres.

    Insistenţa asupra despăgubirilor ridică o întrebare: email-ul ăsta e adresat românilor sau israelienilor ? Sau există un document mai vast, din care clonele lui Putin au compilat, fiecare după mintea şi priceperea lor ? Sînt sigur că cele evreieşti au lucrat mult mai ”dăştept”.  Deh, noi cu ciobănia-ţărănia !
>> 
>> 
>> 39. Aici e vorba de clasele conducătoare, care au fost la putere si nu de oamenii de rând, care nu au nicio legătură cu politica. Ei au reprezentat, întotdeauna, o masa de manevra pentru politicienii din trecut ca si din prezent.

    În încheiere, cîteva bărbi marxist-leniniste standard (clase conducătoare versus popor – vezi Manualul de materialism dialectic din liceu) după ce TOT poporul a fost declarat nazist-fascist ireductibil (pct.35)
>> 
>> 
>> 40. Ucraina ar trbui să se mute la ea acasă ,  iar noi ar trebui să fim mai hotărâti cu cei care ne umilesc !

    Vorba lui Herta Müller: „Neruşinarea lui Putin îmi jigneşte inteligenţa”. Neruşinarea lui Dan Florescu ar trebui să jignească inteligenţa TUTUROR românilor (mai ales a celor rezidenţi în Germania). Chiar aşa: să fim mai hotărâti (ortografia originală - de Scornicești) cu securiştii care ne umilesc (făcîndu-ne proşti în faţă) !                          
>> 
>> _va urma ----------


    Doamne fereşte !

***************************************************************************
    Şi uite-aşa mi-am consumat zile din viaţă pentru a clarifica nişte lucruri care, în proporţie de 70%, ţin de logica elementară; doar 30% pretind  verificarea unor informaţii (de altfel foarte uşor de găsit pe internet, în cărţi, sau în memoria personală, dacă există apetenţă pentru lectură). Ar mai fi destule de discutat despre aspectul general al documentului (formatare, ortografie, greşeli de exprimare), despre scopurile urmărite prin difuzarea unei şmecherii perverse şi simultan FOARTE rudimentare, ş.a.m.d.

    Dar nu cred că are rost. Pentru cei capabili (şi dispuşi) să înţeleagă, ar fi redundant, pentru CEILALŢI e complet inutil. De dragul ultra-corectitudinii voi preciza că nu încerc să exonerez pe nimeni de vreo răspundere privind crimele de război (mai vechi sau mai proaspete), ci să precizez detaliile (în care, după cum se spune, s-ar ascunde Dumnezeu – sau Diavolul – nu e clar). Că regimul totalitar nazist a reuşit, cu mare succes, să selecteze o grămadă de sociopaţi din sînul ”civilizatului” popor german e un fapt incontestabil. Pornind de aici nimic nu a fost mai uşor decît să se aplice procedura altor neamuri. Să nu uităm de formidabila organizaţie numită STASI care a continuat operaţiunea ”cernerii” nemţilor-fără-tată-fără-mamă cu aceleaşi metode, implementate însă prin filieră KGB. Cred că tavarişci colonel Putin, rezident în DDR 1985-1990, ar avea multe de povestit.

    Cum spuneam mai sus, Ucraina fiind, prin forţa lucrurilor, adînc implicată în tot ce a făcut URSS din 1917 pînă în 1991 (ba chiar şi după aceea) sîntem obligaţi s-o privim cu extremă suspiciune. Dar nu avem voie să cădem în plasa unor acuze retroactive, fabricate cu scopul evident de a macula imaginea noii puteri politice de la Kiev generată de formidabila manifestaţie a Maidanului. Aşa cum i-am acordat încredere lui Gorbaciov, Elţin, (ba chiar şi lui Vladimir Vladimirovici) la prima tură de stadion, nu avem nici un temei să procedăm altfel cu Poroşenko şi Iaţeniuk, doar fiindcă un troll oarecare ne susură poveşti penibil-apocaliptice. Dacă cei doi se vor face de ruşine, precum omologii lor sovieto-ruşi,  n-avem decît să le-o retragem (încrederea) fără nici o pierdere irecuperabilă (nu cred că există vreun procent semnificativ de români care să saliveze abundent după Bucovina de Nord sau Maramureşul ”istoric”).
***************************************************************************

     Subversiunea ideologica este un proces legal, deschis. Îl poţi vedea cu proprii tăi ochi. Nu este nici un mister.

     Nu are nimic a face cu spionajul. Ştiu că spionajul pare mai romantic. Probabil de aceea … sunt atât de innebuniţi după filmele gen James Bond. Dar în realitate accentul principal al KGB-ului nu este deloc în domeniul culegerii de informații.

     Numai aproximativ 15% din timpul, banii şi forţa de muncă se cheltuie cu  spionajul ca atare. Restul de 85% este un proces lent pe care noi îl numim subversiune ideologica, măsuri active sau război psihologic. Ce înseamnă în esență este: să schimbi percepţia realităţii fiecăruia astfel încît,  în ciuda abundenţei informaţiilor, nimeni nu este capabil să ajungă la concluzii înţelepte despre cum să se apere pe ei înşişi, familiile lor, comunitatea lor şi ţara lor.

     Aşa cum am menţionat mai devreme, accesul la informaţia adevărată nu mai contează în zilele noastre. Un om care a fost demoralizat nu este capabil să evalueze informaţia adevărată. Faptele reale nu ii spun nimic, chiar dacă l-aş umple de informaţie, de dovezi adevărate, de documente şi fotografii.

    Asta ne spunea Yuri Bezmenov, defector KGB, la începutul anilor ´80. Ca să înţelegem şi mai bine mecanismul prin care masele sînt (şi ACCEPTĂ să fie) prostite, iată un exemplu, departe de sfera politicii.

     Vaccinurile provoacă autism, plus alte sute de chestii. Asta e o istorioară periculoasă care se învârte de ani de zile pe bloguri dubioase, în toate limbile pământului. Doctorul Andrew Wakefield a publicat în 1998 un studiu în care lega autismul de vaccinul ROR. Între timp, s-a dovedit că Wakefield a luat aproape o jumătate de milion de lire sterline de la niște avocați care se ocupau cu procese în domeniul pharma ca să falsifice datele subiecților din studiu. Și-a pierdut dreptul de practică și a fost clar demonstrat că totul a fost o fraudă. Totuși, isteria a continuat, prin vocile suave ale unor vedete de mâna a doua de la Hollywood care au învățat biologie și chimie la fără frecvență.

***************************************************************************

    Pentru ”amuzament” lecturaţi cîteva ”poveşti” foarte vechi.

     Mareşalul (rus) Wittgenstein se înfăţişează romînilor ca un liberator. În protestele sale sale, din 1826, Rusia se înduioşa de nenorocirile ţării; ea dovedi în 1828, cît valorau tînguirile sale. Au avut loc excese groaznice. Contribuţii de tot felul în produse, furaje, vite, corvezi, hoţii, omoruri etc. Bărbaţi şi femei au fost înhămaţi la care cu vizitii cazaci care nu-şi cruţau nici bîta, nici vîrful lăncii lor. Peste 30.000 de romîni fură smulşi de la munca cîmpului pentru a servi ca animale de muncă. [Karl Marx ÎNSEMNĂRI DESPRE ROMÂNI (Manuscrise inedite) Editura Academiei Republicii Populare Române, București, 1964]

     Admirabilă ”tradiție” ! 37 de ani mai devreme faimosul Suvorov ne trata cu românilor am să le las doar ochii, să aibă cu ce plînge. Feldmareșalul ”Rîmnicean” (Rîmnikski), supranume ”glorios” alocat pentru victoria asupra turcilor în spațiul Focșani-Rîmnicul Sărat (1789), ne sfidează și astăzi din înaltul statuii sale vrîncene, fiindcă...

    ... fiindcă noi ne concentrăm pe Ucraina (?!)


Vorba Monicăi Lovinescu: OAMENII AU UITAT ÎNAINTE DE A-ŞI AMINTI.

Comments

Popular Posts